24 Ağustos 2015 Pazartesi

Shmurder

A mocumentary made about the murders in Yale University. What is behind this mystery? You will find out...

A film made by

  • James Kettle 
  • Tyler Burston 
  • Hannah 
  • Peter 
  • Emily 
  • Nicole Bethaves 
  • Marcus Allen

At SIG 2015 Yale University

Murder in the Dark

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Lisinia CIP Günlükleri

27.06.2015 Cumartesi
Bugün önce bir grupla okuldan kalkan servisle havaalanına gittik ve orda diğerleriyle buluştuk. Hep beraber uçağa bindik ve Isparta havaalanına indik. Oradan servise binerek öncelikle markete uğradık ve kalacağımız süre boyunca ihtiyacımız olabilecek malzemeleri aldık. Lisinia’ya vardığımızda öncelikle odalarımıza gidip onları temizledik, bavullarımızı yerleştirdik ve aldığımız malzemelerin taşınmasına yardım ettik. Orda kalan gönüllülerden biri olan Ahmet Bey bize etrafı gezdirdi. Daha sonra hep beraber yemeğin yapılışına yardım ettik, masayı kurduk ve tabaklarımızı temizledik. Daha sonra beraber toplanıp biraz grupça oyun oynadıktan sonra yatmaya gittik.

28.06.2015 Pazar
Sabah 08.00’de uyandık ve her gün bulaşık, yemek ve temizlik işlerine yardım edecek grupları belirledik. Kahvaltının hazırlanmasına yardım ettik sonra Öztürk Bey bize tanıtım ve oradaki projeyi tanıtan bir sunum yaptı. Bu sunumda Burdur Gölü’nün kurumasının nedenlerini, global ısınmayı ve doğanın nasıl bozulduğunu gördük ve bilinçlendik. Aynı zamanda da Öztürk Bey ile tanışmış olduk. Sunumdan sonra öğlen yemeğimizi yedik ve öğleden sonra tarlaya ilk defa çalışmaya gittik. Nasıl çapa yapacağımızı öğrendik ve yaklaşık 2.30-3 saat tarlada yabani otları çapaladık.  İlk defa çapa yaptığımız için ellerimiz su topladı ve onlarla nasıl başa çıkacağımızı, nasıl ellerimizi incitmeden çapa yapmamız gerektiğini öğrendik. Akşam yemeği için geri döndük, biraz beraber zaman geçirdikten sonra yatmaya gittik.

29.06.2015 Pazartesi
Sabah 08.00 gibi uyandık, kahvaltımızı ettik ve saat 10.00 civarlarında hazırlanıp tarlada çalışmaya gittik. Hangi yabani bitkileri çapalayacağımızı ve hangilerinin çapalanmayacağını öğrendik. Saat 12.30-13.00 gibi geri dönüp öğlen yemeğini yedik ve biraz dinlendik. Daha sonra toplanıp orda çalışan Mesut Bey’in önderliğinde bulunduğumuz yere yakın bir tepeye tırmanıp oradaki manzarayı izledik. Oradan indik ve bir grup kampa geri dönerken diğer grup Lisinia’nın arkasında kalan dağa tırmanmak istedi. Yaklaşık 1 saat süreyle dağa tırmandık ve gölün ne kadar çekildiğini ve etraftaki arazileri gördük. Aşağı inerken eskiden mermer çıkarılan bir alan gördük ve o çıkarılan mermerlerin dağa ne şekilde zarar verdiğini öğrendik. Aşağı indiğimizde akşam yemeği yedik ve bir süre grupça oyunlar oynadıktan sonra uyumaya gittik. Akşam yemeğinin hazırlanmasına yardım ettikten sonra bulaşıklarımızı yıkadık ve o günün ve önceki günün grubunun tuvaletin temizlemesine yardımcı olduk. Tuvalet temizlendikten sonra biraz beraber zaman geçirdik ve yatmaya gittik.

30.06.2015 Salı
Sabah saat 08.00 gibi uyandık. O günün görevlisi ben ve iki arkadaşım olduğu için kahvaltının hazırlanmasına ve bulaşıkların yıkanmasına yardım ettim. Bulaşık artıklarının sıcak su sayesinde daha çabuk çıktığını öğrendim. Bulaşık işi bittiği zaman tarlaya çalışmaya gittik. Yeni bitki çeşitleri öğrendik ve hangilerinin ne zamanda meyve verdiklerini öğrendik. Bizim çapa yaptığımız sırada biber bitkisi meyve vermişti ve bazı kabaklar olmuştu. Olan biberlerden bazılarını yedik ve tatlı biber olduklarını keşfettik. Saat 13.00 gibi Lisinia’ya geri döndük ve öğle yemeği yedik. Yemeklerini yiyenler tabaklarını önce suyla çalkaladıktan sonra bize verdiler ve biz onları yıkadık. Bu sefer sabahki tecrübemiz sayesinde bulaşıkları yıkamak daha kolay oldu. Tabaklar bittikten sonra Burdur Gölü’nü yakından görmek ve orda yüzmek aracılığıyla göl kenarına indik. İnerken gölün çekildiği yerlerin ne kadar fazla olduğunu gördük. Orda yüzdükten sonra geri yukarı çıktık ve akşam yemeğinin hazırlanmasına yardım ettik. Bulaşıkları yıkadıktan sonra bir miktar beraber zaman geçirdik ve yatmaya gittik.

01.07.2015 Çarşamba
Sabah yine aynı saatlerde uyandık ve kahvaltımızı yaptık. Bugün çalışmak için başka bir yere gidecektik. Öztürk Bey’in yeni başladığı bir proje alanıydı ve adı Lavanta Deresi’ydi. Traktör römorkunun binerek hep beraber Lavanta Deresine gittik. Gitmeden önce oradaki öğlen yemeğimizi yani sandviçlerimizi hazırladık ve çantalarımıza koyduk. Lavanta Deresinde Öztürk Bey bize neden böyle bir proje başlattığıyla ilgili kısa bir brifing verdi daha sonra hep beraber çalışmaya başladık. Yaklaşık 2.30-3 saat çalıştıktan sonra öğle yemeği ve dinlenme arası verdik. Sandviçlerimizi yedik ve bir ağaç gölgesinde biraz dinlendik. Öğleden sonra yaklaşık 3-3.30 saat çalıştıktan sonra römorka bindik ve Lisinia’ya geri döndük. Benim grubum ve bugünün grubu beraber tuvaleti temizledik. Beraber zaman geçirdikten sonra uyuduk.

02.07.2015 Perşembe
Sabah yine her zamanki saatimizde uyandık ve kahvaltımızı yaptık. Sabah tarlaya çalışmaya gittik, yaklaşık 2.30-3 saat çalıştıktan sonra geri döndük ve öğle yemeğimizi yedik. Tekrar tarlaya çalışmaya gittiğimizde hava bulutlanmıştı ve biz daha çok çalışamadan yağmur yağmaya başladı. Bu nedenle kampa geri döndük ve yağmurun dinmesini bekledik. Dindiği zaman artık tekrar tarlaya dönüp çalışmak için çok geçti biz de dağ yolundan inerken gördüğümüz dut ağacına gitme kararı aldık. Dut ağacına gidişimizden farklı bir yoldan döndük fakat biraz kaybolduktan sonra doğru yolu bulup kampa geri döndük. Akşam yemeğimizi yedikten sonra bir arkadaşımızın son gecesi olduğu için biraz kutlama yaptık ve uyuduk.

03.07.2015 Cuma
Sabah yine aynı saatlerde uyandık kahvaltımızı ettik ve tarlaya gittik. Yapmamız gereken işi çabucak bitirdiğimiz ve hava çok sıcak olduğu için sadece 1.30-2 saat çalıştık ve geri döndük. Öğle yemeğinin yapımına yardım ettik ve yedik. Öğle yemeğinden sonra aramızdan bir arkadaşımızı götürmek için ailesi geldi. Onlar Lisinia kampını gezerken biz de CIP sunumu için hazırlamamız gereken videonun çekimlerini yaptık. Çekimler bittiğinde ve arkadaşımızı uğurladıktan sonra tarlaya gitmek için saat biraz geç olmuştu biz de hep beraber vakit geçirip akşam yemeğini hazırladık. Akşam yemeğinden sonra bir arkadaşımızın CIP saatleri hakkında bir toplantı yapıldıktan sonra hep beraber kamp ateşi yakmaya gittik. Diğer gönüllülerle beraber kamp ateşinin etrafında biraz eğlendikten sonra yatmaya gittik.

04.07.2015 Cumartesi

Sabah her zamanki saatimizde uyanıp kahvaltımızı ettik. Kahvaltıdan sonra herkes odalarına dağılıp onları temizleyip eski haline getirdi. Odaları tamamen düzenledikten sonra bizi şehir merkezine götürecek servisi bekledik ve diğer gönüllülerle vedalaştıktan sonra ona bindik.  Hep beraber Burdur merkezine gittik ve oradaki bir lokantada yemek yedik. Oradan kalkıp havaalanına gittik ve check-in yaptık. Orada yaklaşık 2 saat geçirdikten sonra uçağımıza bindik ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldik. Okulun servisi bir kısmımızı oradan okula götürürken diğer kısmımız oradan kendileri gittiler.